مجموعه «غزلوارههای عشق» نوشتهی زنده یاد استاد ابراهیم کریمی هُسنیجه، شامل ده نمایشنامه با موضوع عاشورایی ست. به نامهای (آب، سرباز، گُم، اسب سپید، سیب، مسجد، سوغات، مَشکها، حج، گوسفندان). در هر یک از ده نمایشنامه، داستانی روایت میشود که بیربط به واقعه کربلا نیست و درسی از این واقعه گرفته میشود و گویی شخصیتهای آنان دچار نوعی گمگشتگی و سردرگمی هستند که همگی بدنبال آن و در آن غرقند. و در هر قسمت دخترکی به عنوان شخصیت اصلی داستان وارد میشود، گویا نویسنده او را خرد کلی جمع میداند، زیرا از طریق او مسیر روشن و راهکاری ارائه میشود.
قسمت اول «آب» / تم: «توسل به ائمه و اهل بیت»
۱– نمایشنامه «آب»، دخترکی از مناطق مختلف بدنبال پر کردن آب برای کوزهای ست که در دست دارد و در مسیر به آب چاه و آب رودخانه برمیخورد و با آنها وارد مکالمه میشود. نویسنده آنها را به چاهی که امام علی (ع) در آن اشک میریخت و درد و دل میکرد و یا رودخانهی فرات ارتباط میدهد و گفتگوها میان آن دو برقرار میشود. گویا دخترک به دنبال آبی ست که نمیابد و کماکان فریاد میزند ما همه تشنهایم … . گویا این نوع آب نمیتواند تشنگی حقیقی را برطرف سازد و با توسل به ائمه و سیراب شدن از مکتب آنهاست که میتوان عطش حقیقی را برطرف ساخت و ما همیشه تشنهایم. «آب» استعاره از ائمه و اهل بیت و «تشنگی»، عطش و نیاز به وجود و توسّل به آنها است. دخترک هر بار با لباسی متفاوت وارد صحنه میشود گویا هر بار نمایندهای میشود از هر قشر و هر قومی.
در نمایش نامه «سرباز» موضوع اصلی «شجاعت» است که نویسنده با ضرافتی زیبا آن را در قالبی نمایشی عنوان میکند.
مجموعه غزلوارههای عشق دارای ساختار و ویژگیهای نمایش ایرانی ست. به همین جهت میتوان آنها را به همین شیوه اجرا کرد. این مجموعه را میتوان هم به صورت میدانی، صحنهای، تلهتئاتر و رادیویی نیز اجرا کرد. مناسب بزرگسالان بويژه نوجوانان و جوانان میباشد. این اثر به لحاظ اجرایی برای هر کارگردانی بسیار جذاب و خلاقانه میباشد که میتوان آن را به شیوههای مختلف به ویژه نمایش ایرانی و همچنین اپیک که شباهتهایی با هم دارند، اجرا کرد.
نویسنده این مجموعه را در سال ۱۳۸۰ به نگارش در آورده و در همان سال نمایش خیابانی – عاشورایی «سرباز» به صورت تئاتر میدانی در محوطهی فضای باز مجاور پل خواجو اجرا گردید.
و همچنین این مجموعه ده قسمتی به صورت تله تئاتر ضبط و از شبکه دو و پنج استان اصفهان پخش شد در سال ۱۳۸۱ و در جشنوارهی تولیدات آثار تلویزیونی در همان سال برگزیده شد.
و به تازگی این مجموعه توسط نشر «رُخدیس» به صورت کتاب الکترونیکی و فیزیکی منتشر شده است با مقدمه ای از استاد اسماعیل همتی.
مجموعه «غزلوارههای عشق» نوشتهی زنده یاد استاد ابراهیم کریمی هُسنیجه، شامل ده نمایشنامه با موضوع عاشورایی و مناسب برای تمامی سنین بویژه نسل جوان است. از آنجاییکه واقعهی کربلا درسها و اندرزهای زیادی برای ما دارد که هرکدام از آنها را میتوانیم سرلوحه زندگی خود قرار دهیم تا افکار ما را هدایت و عواطف ما را تلطیف و ما را به اخلاق پسندیده مزیّن نماید. از اهداف و ضرورتهای تولید این مجموعه «غزلوارههای عشق»، این است که میتواند نمونهای باشد برای آموختن و درس گرفتن از قیام عاشورا تا بستری فراهم سازد برای پاسخگویی به سوالات و نیاز مخاطب جوان امروز در مواجهه با داستانهای دینی و تاریخی تا منجر به رشد انسانی شود.
نمایشنامه «آب»،با موضوع عاشورایی یکی از ده نمایشنامه از مجموعهی «غزلوارههای عشق» نوشتهی زنده یاد استاد ابراهیم کریمی هسنیجه میباشد. مجموعه غزلوارههای عشق دارای ساختار و ویژگیهای نمایش ایرانی ست. به همین جهت میتوان آنها را به همین شیوه اجرا کرد. نمایشنامه عاشورایی آب یکی از آن نمایشنامهها ست. این مجموعه را میتوان هم به صورت میدانی، صحنه ای، تلهتاتر و رادیویی نیز اجرا کرد.
اجرای نمایش خیابانی – عاشورایی آب در پل خواجو سال ۱۳۸۰
در نمایش نامه آب از فرات گفته میشود و به این دلیل نام این اثر آب گذاشته شده است. آب در این نمایشنامه عنصری ست زنده و پویا.
این اثر به لحاظ اجرایی برای هر کارگردانی بسیار جذاب و خلاقانه میباشد که میتوان آن را به شیوه های مختلف به ویژه نمایش ایرانی و همچنین اپیک که شباهتهایی با هم دارند، آن را اجرا کرد.
مناسب بزرگسالان بويژه نوجوانان و جوانان.
این ده نمایشنامه را میتوان هم به صورت تاتر صحنهای و میدانی و به صورت تله تاتر تولید کرد و همچنین قابلیت نمایش رادیویی را هم دارد.
نویسنده این مجموعه را در سال ۱۳۸۰ به نگارش در آورده و در همان سال نمایشنامه «آب» به صورت تاتر میدانی در محوطهی فضای باز مجاور پل خواجو اجرا گردید.
و در سال ۱۳۸۱ به صورت تله تاتر تولید و به کارگردانی استاد ابراهیم کریمی هسنیجه و از شبکه دو سیما و پنج استانی پخش شد.
این مجموعه ده قسمتی در جشنوارهی تولید آثار تلویزیونی در همان سال برگزیده شد.
این مجموعه توسط شاگردان خود استاد آماده و به اجرا در آمد که در این این اثر یکی از دختران و پسر خود استاد ودیعه کریمی هسنیجه و محسن کریمی هسنیجه نیز حضور داشتند. طراحی لباس نمایش آب توسط همسر ایشان بانو زهرا شایسته پور انجام شد.
نمایشنامه «آب» توسط دختر ایشان وجیهه کریمی هسنیجه گردآوری و ویراستاری شده است و توسط علی کریمی هسنیجه صفحه ارایی و جلد آن طراحی گردیده.
نویسنده زنده یاد استاد ابراهیم کریمی هسنیجه به جهت ارادت خاص و ویژهای که به ائمه به خصوص حسین بن علی (ع) داشت بخشی از مطالعات گستردهای خود را نیز در این زمینه علیالخصوص تاریخ اسلام افزایش داد و به نیت ترویج و تغییر دیدگاه و نوع نگرش دینی و مذهبی این نوع آثار را خلق کرد.
دکتر ابراهیم کریمی هسنیجه آثار بسیار ارزشمند و منحصر به فرد دیگری در زمینه ی تاریخی مذهبی دارند که در بخش های دیگر در سایت رُخدیس موجود است.
نشر رخدیس وابسته به موسسه اندیشه مهر رخدیس تمامیه آثار دکتر ابراهیم کریمی هسنیجه را منتشر میکند.
این مجموعه و سایر کتب به صورت فیزیکی ارائه نیز میگردد. علاقمندان در جهت سفارش پیام ارسال نمایند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.